2012/12/25

Uskoko antaa rikkauden? (1. Tim. 6:6)

Mitä sana usko tuo sinulle ensimmäisenä mieleen? Entä jumalisuus? Liitätkö mielessäsi näihin sanoihin rikkauden ja suuret rahavirrat? Päivän pulmajakeessa (1. Tim. 6:6) Paavali kirjoittaa, että usko/jumalisuus on suuri voitto/tulonlähde yhdessä tyytyväisyyden kanssa. Mielenkiintoista. Antaako usko siis rikkauden vai mistä tässä jakeessa on kysymys?

Edeltävissä jakeissa (1. Tim. 6:3-5) kerrotaan harhaopettajista. Heidän toimintansa hedelmiksi listataan useita huonoja asioita. Näistä vääristä opettajista paljastetaan myös se, että he pitävät uskoa/jumalisuutta keinona rahallisen voiton saamiseen.

Seuraavissa jakeissa (1. Tim. 6:7-10) osoitetaan, miksi rikkauden tavoittelu on 1) turhaa, 2) vahingollista ja jopa 3) erittäin vaarallista. Paavali muistuttaa Timoteusta ja muita kirjeen vastaanottajia ihmiselämän alusta ja lopusta: synnymme ilman omaisuutta ja kuollessamme emme voi viedä omaisuuttamme mukanamme. Siten kaikki liiallinen rikkauden ja omaisuuden tavoittelu on iankaikkisuuden näkökulmasta enemmän tai vähemmän turhaa. Miksi näkisit ylettömästi vaivaa jonkin sellaisen hyväksi, josta saat hyötyä vain hetken – jos edes sitäkään? Turhuutta koko homma, kuten saarnaja Vanhassa testamentissa asian ilmaisee.


Kohtuuton rikkauden ja omaisuuden tavoittelu on turhuuden lisäksi myös vahingollista. Rahanhimo ja vastaavat synnit johtavat ihmisen ongelmiin. Ne ovat kuin ansa, joka sitoo uhrinsa vahingollisiin ja järjettömiin himoihin. Ne syöksevät uhrinsa lopulta perikatoon ja jopa kadotukseen, jos vaarallista kierrettä ei saada katkaistua ajoissa. Juudas Iskariot, Jeesuksen kavaltaja, on tästä järkyttävä varoittava esimerkki. Hän oli yksi opetuslapsista, mutta hän himoitsi rahaa ja varasti sitä. Se johti tilanteeseen, jossa kirjoitetaan itse paholaisen menneen häneen. Seurauksena oli Jeesuksen kavaltaminen ylipapeille ja hetkeä myöhemmin Juudaksen itsemurha. Himo – kohdistukoon sitten rahaan, omaisuuteen tai johonkin muuhun – johtaa traagisiin seurauksiin. Himo synnyttää synnin ja riittävän raskas synti johtaa kuolemaan. Synnin palkka on kuolema. Onneksi Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa. Jos olet tehnyt syntiä, pyydä anteeksi Jeesukselta. Hänen verensä voi puhdistaa sinut synneistäsi ja saat armon. Armon ansiosta saat myös muuttua.

Uskoa/jumalisuutta ei saisi siis käyttää rikkauden hamuamiseen. Se oli tyypillistä väärille opettajille. Miten usko sitten on suuri voitto/tulonlähde? Kun tyydymme siihen, mitä meillä on, ja kun kiitämme siitä Herraa, himo ei pääse valtaamaan meitä. Silloin olemme vapaita! Kun etsimme ensin Jumalaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan ja valtakuntaansa, meille annetaan kaikki, mitä tarvitsemme. Jumala on luvannut pitää meistä hyvän huolen. Paavali kirjoittaakin myöhemmin samassa luvussa (1. Tim. 6:17), että Jumala itse asiassa antaa runsaasti kaikkea hyvää meidän nauttivaksemme! Kun sydämemme on kiinnittynyt Jumalaan ja kun elämme hänen tahtonsa mukaan (1. Tim. 6:11-21), Jumala täyttää kaikki tarpeemme.

Usko antaa yhdessä tyytyväisyyden ja kiitollisuuden kanssa valtavasti voittoa/tuloa elämäämme: 1) Voimme luottaa Jumalan huolenpitoon ja saamme nähdä sen toteutuvan päivästä toiseen. 2) Sydämemme pysyy puhtaana ja vapaana, kun huomiomme keskittyy ikuisesti tärkeisiin asioihin. 3) Vaikka emme saa aina kaikkea haluamaamme, Jumala antaa meille monia hyviä asioita nautittavaksemme. 4) Tulemme osallisiksi monista hengellisistä aarteista Kristuksessa Jeesuksessa. 5) Usko/jumalisuus on myös suuri voitto, koska sen avulla voimme johtaa myös toisia ihmisiä Jumalan yhteyteen ja iankaikkiseen elämään. Näin saamme koota suurta ja todellista aarretta taivaaseen, jossa se on hyvässä tallessa!

1 comment:

  1. titanium septum ring - TITanium Art
    › titanium-art titanium aura quartz › titanium-art Dec titanium build for kodi 7, 2021 — 2018 ford ecosport titanium Dec 7, 2021 The T-Titanium® Ring is a custom titanium pot ring in Thailand. Features a customized ring design for you to be able titanium auto sales to customize your personal ring to suit your needs. Rating: 4.9 833 votes $39.99 In stock

    ReplyDelete